sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Keskustelutilaisuus itsensä työllistävien toimeentulosta

Palkkatyön ja yrittäjyyden välillä työskentelevistä on tulossa oikeudettomien ja alipalkattujen joukko. Näiden 2000-luvun työmarkkinoiden torppareiden asemasta keskustellaan maanantaina 29.11. klo 16.00 – 17.45 Lasipalatsin kohtaamispaikassa.

Keskustelussa kuullaan Erityisalojen toimihenkilöiden liiton (ERTOn) puheenjohtajan Tapio Huttulan, Teatteri ja Mediatyöntekijöiden (TeMe) talouspäällikön Aulikki Raatikaisen lyhyet alustukset, joita kommentoivat Vihreiden kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto ja Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso. Tilaisuuden juontaa sarjakuvataiteilija Kaisa Leka.

Lue Outin ja Danin HS Sunnutaidebatissa (21.11.) julkaistu teksti aiheesta Outin kotisivuilta tai Danin sivuilta.

Taustaa:
Kolmasosa työmarkkinoilla olevista suomalaisista on työttömänä tai epätyypillisessä työmarkkina-asemassa. Työtä tehdään yhä useammin perinteisen palkkatyösuhteen ja yrittäjyyden välimaastossa. Yhä suurempi osa työllistää itsensä myymällä omaa osaamistaan ja työtään. Tähän joukkoon kuuluu muun muassa toimittajia, koodaajia, kääntäjiä, tulkkeja, taiteilijoita, siivoojia ja hoitoalan ammattilaisia.

Tärkeintä on päivittää työ- ja sosiaalilainsäädäntö vastaamaan nykyisen työelämän moninaisuutta. Remontin voisi aloittaa työttömyysturvajärjestelmän korjaamisesta. Nykyisin järjestelmä on liian jäykkä reagoidakseen riittävän nopeasti itseään työllistävien alati muuttuvaan työmarkkina-asemaan – työtä saatetaan tehdä tänään yrittäjämuotoisesti ja huomenna työsuhteessa.

Järjestää:
Tatusotu-verkosto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti